Integratie zesde leerjaar

Omdat leerlingen van de basisschool vaak zelf nog geen idee hebben welke mogelijkheden ze hebben in het middelbaar, of niet weten welke richting ze uit willen, bieden we hen smaakmakertjes aan van vier optievakken bij ons op school: wetenschappelijk werk, plastische opvoeding, Latijn en techniek. Gisteren kwamen de leerlingen van 6A, 6B, 6C en 6D van de Wijze Eik campus Casierlaan en campus Eeklostraat in de voormiddag op bezoek om even te proeven.

Vandaag was het dan de beurt aan de leerlingen van de Mijlpaal uit Drongen.

Mevrouw Christiaens, leraar wetenschappelijk werk, voerde niet alleen proefjes uit met hen, maar vond ook nog de tijd om tussendoor foto’s te nemen. “Tijdens deze les voerden we drie proefjes uit: “Een vreemde M in M&M’s” waarbij we de kleuren en de inkt van de snoepjes oplosten; “een zwevend ijsblokje” waarbij we een draad lieten vastvriezen aan een ijsblokje door zout; “een lavalamp” waarbij we met het labomateriaal een eenvoudige lavalamp maakten.”

Als dat hen niet heeft aangesproken, weten we het ook niet meer.

Het is alvast de ideale voorzet voor de informatieavond morgenavond om 19.00u. Ook geïnteresseerde vijfdejaars zijn alvast welkom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.