Nil novi sub sole, maar wel altijd leuk en leerrijk: Velzeke

Op donderdag 23 april 2015 gingen de leerlingen van de klas 2A en 2B naar het Provinciaal Archeologisch Museum in Velzeke, onder begeleiding van mevrouw Uytterhaegen, meneer De Kerpel en mevrouw Christiaens.

In de voormiddag bezochten ze het museum onder begeleiding van een gids. Daarna genoten ze van de lunch in een zaaltje in het museum waar Latijnse spreuken de muren versierden en in de namiddag namen ze deel aan een kledingworkshop.

Aan de hand van enkele uiterlijke kenmerken kregen de leerlingen ofwel Gallische ofwel Romeinse kleren aan. Daarbij leerden ze niet alleen de Latijnse woorden voor die kledingstukken, maar ook uitleg over het vervaardigen van de kledij, het kleuren ervan, de betekenissen en versieringen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.