Filosofie-olympiade: een van onze leerlingen naar de finale.

Maandagnamiddag namen drie van onze leerlingen deel aan de Belgische preselectie van de Internationale Filosofie-olympiade. Helena Huvenne (5 LMT), Thaïs De Boever (5 LMT) en Robbe Van De Velde (6 GL) schreven elk een essay in het Engels over een filosofisch onderwerp.

Voor het derde jaar op rij organiseren Universiteit Gent en Scholengroep Panta Rhei deze olympiade voor leerlingen secundair onderwijs. De Belgische delegatie leverde de voorbije jaren tijdens de International Philosophy Oympiad puike prestaties af. Of er dit jaar sprake is van evenveel kwaliteit, daar kan u mee over beslissen tijdens de prijsuitreiking van de Belgische Preselectie: de meest opvallende jonge filosofen in spe stellen er hun essays voor rond het dagthema. Onder deze tien finalisten mag ook Robbe Van de Velde zich rekenen.

De prijsuitreiking met de bekendmaking van de 2 winnaars vindt straks plaats tijdens de Dag van de Filosofie om 15.30 uur in het Kask (campus Bijloke L. Pasteurlaan 2, Gent). Op www.dagvandefilosofie.be vindt u meer info.

We duimen voor Robbe: veel succes!

EDIT: we krijgen net bericht van mevrouw Stokx dat hij derde is geworden, en dus net buiten de prijzen valt. Jammer, maar toch ook proficiat voor de puike prestatie!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.