Examen atletiek in derde graad

Vooraleer de examenperiode begint met de schriftelijke en mondelinge examens, zijn er uiteraard de examens lichamelijke opvoeding. Ieder jaar dienen de leerlingen drie proeven af te leggen op een atletiekpiste. In de 2e graad zijn dat de 60m, 800m en ook verspringen. In de 3e graad komen de 100m, 800m en ook verspringen aan bod. Hoogspringen wordt indoor afgenomen.  In de 3e graad worden de meisjes ook als tijdsopnemer ingeschakeld, natuurlijk met controle door de leerkracht op het uitvoeren van de rol. Sommigen leven naar dit examen toe, maar allen zijn heel tevreden na de proeven omdat ze hun grenzen hebben verlegd en ook heel graag hun prestaties vergelijken met prestaties van voorgaande jaren.

U krijgt van ons een ganse reeks foto’s van het examen atletiek vorige week donderdag op de atletiekpiste Jan Yoens in Wondelgem.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.