Ovidius in woord en beeld in de les Latijn

In de les Latijn lezen de leerlingen vooral antieke teksten, maar je kan natuurlijk maar een beperkte hoeveelheid teksten lezen in een schooljaar. In het geval van Ovidius in het derde jaar is dat eigenlijk bijzonder jammer, want die Latijnse auteur heeft prachtige sprookjesachtige verhalen over gedaanteverwisselingen geschreven, de Metamorphoses. Mevrouw Heymans lost dat creatief op: de leerlingen brengen elk in kleine groepjes een van Ovidius’ verhalen naar voor. Ze mogen zelf het verhaal kiezen, en ze mogen ook zelf bepalen hoe ze het verhaal vertellen: door een toneeltje, poppenspel, met playmobilfiguurtjes, schaduwspel… Zolang ze er maar in slagen om de essentie van het verhaal door te geven.

Ook dit schooljaar hebben alle leerlingen uit het derde jaar Latijn zo’n verhaal gebracht voor hun medeleerlingen. We hebben voor u enkel een paar foto’s van het allerlaatste groepje, maar u krijgt er alvast een beeld door. De meisjes brachten het verhaal van de dappere strijder Cygnus, die veranderd werd in een zwaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.