Nieuwe directie!

Op één september gaat directeur Walter Blieck officieel met pensioen. Daarom hield scholengroep Panta Rhei de afgelopen maand een strenge selectieprocedure voor het ambt van directeur op onze school, en daarmee samenhangend ook voor het ambt van adjunct-directeur.

Het werden spannende weken voor zowel Anja Van Den Bossche, waarnemend directeur, die zich kandidaat had gesteld, en voor Marino Van Moortel, waarnemend adjunct-directeur, die kandidaat was voor dat ambt.

Gisteren riep de heer Brynaert, algemeen directeur van Panta Rhei, het voltallige korps samen om de beslissing van de Raad van Bestuur mee te delen. Na nogal wat uitleg om ons extra in spanning te houden kwam het verlossende woord: mevrouw Van Den Bossche wordt de nieuwe directeur! Een groot applaus viel haar te beurt, en nogal wat mensen zuchtten opgelucht.

Maar na goed nieuws komt slecht nieuws, vervolgde mijnheer Brynaert. De tandem Van Den Bossche – Van Moortel wordt uit elkaar gehaald, want mijnheer Van Moortel wordt de nieuwe directeur van de Middenschool van het Lyceum. We gunnen hem dat van harte, en we zijn bijzonder blij voor hem met die promotie, maar we vinden het jammer dat wij hem moeten laten gaan.

IMG_9897

Geen nood, de Raad van Bestuur heeft voor ons uiteraard een andere adjunct in petto, en dit wordt mevrouw Sofie Vercoutere. Zij was eerder al leraar zedenleer aan het Atheneum Voskenslaan, en fungeerde de laatste jaren in de Ethische Commissie van het Universitair Ziekenhuis. Nu heeft zij echter resoluut voor onze school gekozen, en ze kijkt er nu al naar uit om de visie van het vorige duo verder uit te werken en vorm te geven.

Sofie

We heten mevrouw Vercoutere dan ook van harte welkom op ons Atheneum!

1 Trackback / Pingback

  1. Mogen we u voorstellen: de directie | Atheneum Mariakerke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.