Brecht Fasseur naar de Internationale Spelen voor scholieren in Malta!

IMG_6576

We hadden het hier al een paar keer eerder over Brecht Fasseur uit 4LWi, en wel als het ging over atletiek, en dan meer bepaald de 800 meter.

Hij nam deel aan alle schoolsportwedstrijden atletiek, en haalde daar telkens een klinkende overwinning:
* Provinciaal kampioen indoor (Topsporthal Gent)
* Provinciaal kampioen outdoor (Oordegem)

* Vlaams kampioen outdoor (Oordegem)

Dat was ook de FISEC niet ontgaan. Wie, zegt u? FISEC (Fédération Internationale Sportive de l’Enseignement Catholique), de internationale schoolsportfederatie van het Katholiek Onderwijs, organiseert éénmaal per jaar een internationale schoolsportontmoeting: de FISEC-spelen. De selectieploegen voor SVS worden samengesteld uit individuele leerlingen, ongeacht tot welk onderwijsnet ze behoren.

Op basis van zijn drie gouden medailles zal Brecht onze school en het GO! vertegenwoordigen van 8-16 juli in Malta.

Uiteraard is een dergelijke reis niet gratis. Een derde van de kosten wordt betaald door de organisatie, een derde moet Brecht zelf betalen, en de ouderwerking heeft unaniem beslist met plezier het resterende derde te sponsoren.

Op de receptie na de proclamatie, waar ook Brecht en zijn ouders aanwezig waren dankzij zus Lien, konden we Brecht verrassen. Stefan Vandenabeele, de directie en Roos Machiels (voorzitter ouderwerking) overhandigden hem een cheque van 250 euro. Brecht en zijn ouders stonden erbij te glunderen!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.