OxKAM schenkt opbrengst aan drie goede doelen

OxKAM

Al jaren hebben we op school het OxKAM winkeltje, het winkeltje aan lokaal 12 waar in de speeltijd en over de middag fairtrade producten worden verkocht door een team van vrijwilligers. Ze doen dit niet zomaar: er wordt wel degelijk winst gemaakt, en die gaat integraal naar goede doelen.

Met het OxKAM team hebben ze dit jaar gekozen voor drie goede doelen, namelijk Nepal, Artsen Zonder Vakantie en De Sjim. U krijgt van Leen Hertens, voorzitter van het OxKAM team, wat extra uitleg:

1. Nepal: €600
Dit hadden we een aantal weken geleden al met een aantal leerlingen beslist. Hier vindt u een link naar de website van 12-12 SOS Nepal. Ik zag dat we door een schenking van €500 25 gezinnen een tijdelijk onderdak kunnen geven, maar wij doneren dus €600.

2. Artsen Zonder Vakantie: €300
Tijdens hun vakantie gaan verschillende artsen op missie in Afrikaanse landen om daar verzorging te bieden aan patiënten in moeilijke omstandigheden. 
http://www.azv.be/donate-and-support

3. De Sjim: €300
De Sjim is een jeugdbeweging in Gent voor kinderen met een mentale beperking. Mijn 15-jarige broer Wout is er lid en mijn oudere zus (en oudleerling) Lies staat er in de leiding. Voor het scoutskamp tijdens de zomervakantie gaan ze steeds op zoek naar sponsors. Ik kreeg het volgende mailtje van de groepsleiding:

“Dag Leen,
Eerst en vooral een dikke merci dat jullie met jullie school de Sjim wil sponsoren met de opbrengst van jullie Oxfam winkel! We kunnen jullie steun eigenlijk goed gebruiken!
We zullen ervoor zorgen dat het geld goed wordt besteed. Jullie mogen dan ook zeker een foto verwachten met een bedanking en waarin jullie zien waaraan we het geld hebben uitgegeven.

Groetjes,
Douwe, Sarah & Stijn”
http://www.sjimakabe.be/

We moeten het toegeven, als leerkrachten worden we warm vanbinnen als we zoiets lezen. En dan zijn er nog mensen die durven beweren dat de jeugd van tegenwoordig zich nergens meer voor inzet.

Op naar een volgend schooljaar, met hopelijk opnieuw een pak vrijwilligers, nog meer leerlingen die iets kopen uit het winkeltje, en nog meer steun aan projecten.

Dank jullie, OxKAMmers, om de schoolslogan ‘School met een hart’ ook écht waar te maken: we zijn trots op jullie!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.