Eerste schooldag

Eigenlijk is hij nog volop bezig, die eerste schooldag, maar we wilden de nieuwsgierige ouders van onze nieuwe leerlingen nu al een beetje geruststellen. Al onze leerlingen – dus ook de hogere jaren – zijn al netjes in klassen verdeeld, hebben al de informatiebundels en de schoolagenda’s gekregen, en zijn al aan het zeulen met stapels boeken en vooral werkschriften.

Maar hoe ging het eraan toe bij de eerstes? Wel, eerst riepen we hen samen in de polyvalente zaal voor de klasverdeling, onder leiding van mevrouw Berth. Die wees hen toe aan een bepaalde klas en leerkracht, die hen dan op sleeptouw nam en wegwijs maakte doorheen de school.

Daarna kregen ze van ons even een momentje om op adem te komen en te zien wie er allemaal bij hen in de klas zit, terwijl we hen een fruitsapje en een stukje cake voorschotelden.

En toen waren ze klaar voor het echte werk: het overlopen van de massa’s informatie in de bundel, het invullen van de schoolplanner, de stapels boeken proberen in de boekentas te wurmen, en de foto voor de leerkrachten.

En nu? Nu zijn ze aan het eten en daarna mogen ze buiten spelen. Want al bij al – maar zeg het hen zelf niet – zijn ze nog altijd niet zo groot, onze eerstes.

We hopen alleen dat ze zich hier helemaal welkom voelden vandaag, en dat ze zich vooral ook snel thuis voelen. Want we zijn er weer aan begonnen!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.