Niet zomaar een oudercontact

Morgen krijgen onze leerlingen hun rapport, en daar hoort natuurlijk ook een oudercontact bij. Maar bij ons is een oudercontact zelden zomaar een oudercontact: het is het ideale moment om ook andere initiatieven even in de kijker te zetten.

AZG

De leerlingen van de werkgroepen duurzaamheid en scholenbanden engageren zich om, in samenwerking met de Tuinbouwschool Melle een bedrag te storten voor de niet-gouvernementele en politiek neutrale organisatie ‘Artsen zonder grenzen’. Hiermee willen beide scholen hun steun betuigen aan de vele vluchtelingen over de hele wereld. We zijn allen geraakt door de nieuwsberichten over de vluchtelingenstroom en de menselijke ellende die de vele gruwelijke persfoto’s blootleggen. In onze machteloosheid weten we niet altijd goed hoe we al die informatie moeten plaatsen en kunnen helpen. Van ‘Artsen zonder grenzen’ mogen we aannemen dat zij in bijna alle probleemgebieden actief zijn en dat een groot deel van de fondsen rechtstreeks ten goede komt van de slachtoffers.

Als actie worden tijdens het oudercontact krokussen (bloembollen) verkocht door de leerlingen op de stand van Scholenbanden. De bloembollen worden in zakjes van 10 stuks (3euro per zakje) verkocht. Dit bedrag gaat INTEGRAAL naar AZG.

Wie wil, kan bovendien ook scholenbanden steunen door wat extra geld te geven of door Rwandese handgemaakte voorwerpen aan te kopen. Alvast dank voor jullie bijdrage!

Ook de minionderneming van dit jaar, Empresa, grijpen het oudercontact aan om hun eerste verkoop te lanceren, meer bepaald zakjes snoep in het thema van Halloween.

12122451_158777907806745_3725153047193852757_n

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.