Tips en start van de eerste examenperiode

Alle leerlingen en ouders hebben dit bericht al via Smartschool gekregen, maar we geven hem u ook hier nog even mee.

De herfstvakantie staat bijna voor de deur en de eerste examenperiode nadert daarna met rasse schreden. Het is belangrijk uw kind zo goed mogelijk te stimuleren bij de planning en de voorbereiding van deze examenperiode. Om dit goed te kunnen doen is het uiteraard belangrijk dat de notities, werkboeken, … in orde zijn. Mocht dit niet zo zijn, dan is de herfstvakantie een ideaal moment daarvoor.

Het examenrooster is gepubliceerd op Smartschool. We willen u een aantal praktische zaken meegeven.

Voor onze eerstejaars in het bijzonder is dit een spannende periode. In de maand november zal er voor hen extra aandacht worden besteed aan “leren leren” en “leren plannen”.  Ook in de andere jaren is een juiste studiemethode ontwikkelen/gebruiken en plannen bijzonder belangrijk. Alle vakleerkrachten reiken tijdens de lessen bruikbare tips aan, maak er gebruik van en volg hun raadgevingen op.

Wanneer starten de examens voor de verschillende jaren:

  • 1ste jaar

Voor alle klassen van het 1ste jaar, behalve voor de leerlingen met optie Latijn, starten de examens op maandag 7 december. In de namiddag is het de bedoeling dat de leerlingen studeren, thuis of in de studie, voor het examen van de dag nadien. Het laatste examen ligt op dinsdag 15 december, op die dag zijn de leerlingen ’s namiddags ook vrij. Op donderdag 17 december is er een leerlingenvrije dag.

Voor de leerlingen met optie Latijn is het examen Latijn gepland op maandag 30 november, de eerste 4 lesuren. Na het examen volgen de leerlingen die dag ten laatste vanaf het vijfde lesuur het normale lessenrooster.

  • 2de jaar

Voor alle klassen starten de examens op vrijdag 4 december. Dit betekent dat de lessen op donderdag 3 december eindigen om 12.05 uur, zodat iedereen in de namiddag kan studeren voor het examen van vrijdag. 
Het laatste examen ligt op dinsdag 15 december, op die dag zijn de leerlingen ’s namiddags ook vrij. Op donderdag 17 december is er een leerlingenvrije dag.

  •  tweede graad (3de en 4de jaar)

Voor alle klassen (behalve voor 3+4 Grieks-Latijn), starten de examens op woensdag 2 december. Dit betekent dat de lessen op dinsdag 1 december eindigen om 12.05 uur, zodat iedereen in de namiddag kan studeren voor het examen van woensdag.
 Het laatste examen ligt op dinsdag 15 december, op die dag zijn de leerlingen ’s namiddags ook vrij. Op donderdag 17 december is er een leerlingenvrije dag.

Voor de leerlingen van 3+4 Grieks-Latijn ligt het examen Grieks gepland op maandag 30 november, de eerste 4 lesuren. Na het examen volgen de leerlingen ten laatste vanaf het vijfde lesuur het normale lessenrooster.

  •  derde graad (5de en 6de jaar)

Voor alle klassen vangen de examens aan op dinsdag 1 december. Dit betekent dat de lessen op maandag eindigen om 12.05 uur, zodat iedereen in de namiddag kan studeren voor het examen van dinsdag. 
Voor de meeste klassen eindigt de examenperiode op dinsdag 15 december, tot en met die dag zijn de leerlingen vrij ’s namiddags. Op donderdag 17 december is er een leerlingenvrije dag.

Binnenkort ontvangt u een gedetailleerde brief, met nog meer belangrijke info en de activiteiten voor de laatste schoolweek van december.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.