Projectdag gezondheid en duurzaamheid

Vorige vrijdag hielden we op school een projectdag voor de volledige eerste graad. We begonnen met een gezond ontbijt, dus geen choco en ontbijtgranen, maar wel grof brood, grove pistolet, kaas, confituur, yoghurt en fruit.

In de voormiddag volgden de leerlingen enkele workshops over o.a. slaap, gezonde voeding, beweging, suikerbord maken (visueel aantal klontjes suiker onder alles uit de automaten), fit in je hoofd zijn…

Om 11.00 uur was er voor alle leerlingen een langere pauze van een half uurtje met gratis verse pompoensoep en muntthee van de werkgroep duurzaamheid. Alle leerlingen waren dolenthousiast, want alle soep was op tot de laatste druppel. Met heel veel dank ook aan de mensen van de ouderwerking, die zowel bij het ontbijt als bij de soep een serieuze helpende hand toestaken.

Als middageten kwam er huisbereide vegetarische spaghetti met veel verse groenten op tafel. De leerlingen moesten op voorhand inschrijven, en maar best ook, want er aten vier keer meer leerlingen warm dan anders: maar liefst 124, tegenover een dertigtal op een normale schooldag. We hielden die dag ook de koekautomaten dicht, en er waren ook geen belegde broodjes te krijgen.

In de namiddag kregen de eerste jaars de film Simple Simon te zien (over een jongen met het autistiforme syndroom van Asperger).
De tweede jaars hadden een interactief gesprek met Tom De Keyser, psychiatrisch verpleger over geestelijke gezondheid.

Intussen had de ouderwerking ook aan de fietsen, die vorig jaar nog niet voorzien waren, een plaatje van de school bevestigd, en kregen ook de leerkrachten een fijne verrassing.

Geef toe, dit was een nuttige en leuke afsluiter van de eerste periode voor de vakantie!

1 Trackback / Pingback

  1. Ouderwerking: een warme oproep! – Atheneum Mariakerke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.