Pedagogische studiedag 26 oktober 2015

Voor leerlingen is een pedagogische studiedag de max natuurlijk: een extra dagje vrij! Maar voor leerkrachten is dat dé dag bij uitstek om samen, in groep, te kunnen werken aan diverse projecten. Lesgeven is nu eenmaal een vrij individuele bezigheid, maar er moet heel vaak en heel intens gecoördineerd worden, willen we allemaal op dezelfde lijn zitten.

Waar we vorig jaar op de studiedag in de namiddag nog gingen sporten, was er dit jaar helaas geen tijd voor dat soort amusement. We kregen ontbijt tot half negen, daarna een korte uitleg over het verloop van de dag, en togen onverwijld aan het werk in de diverse vakgroepen. In het kader van de doorlichting is er al een berg werk verzet, maar er blijven natuurlijk altijd wel werkpunten.

Maar bon, er was koffie, er was soep, en tegen de middag was er fantastische lasagne. En toen kwam zowaar mevrouw Everaert met heerlijke taart aanzetten, omdat ze op vrijdag in het huwelijk trad!

Na de middag was er tijd voor de werkgroepen die een paar weken geleden in het leven zijn geroepen, en die nu meteen een stevige start namen.

Het was misschien een hele dag van vergaderen, maar het ging wel vooruit, en het gaf een voldaan gevoel. Maar, als u het aan de leerkrachten vraagt, zal u steevast het antwoord krijgen dat we toch liever lesgeven!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.