Een minuut stilte…

Met verslagenheid zijn we vrijdagavond gaan slapen of zaterdagmorgen wakker geworden met de gebeurtenissen in Parijs. Met afschuw en diep medeleven hebben we het nieuws gevolgd.
Na de aanslagen op Charlie Hebdo in januari is het geweld niet gestopt. Er vonden ondertussen o.a. ook aanslagen plaats in Beiroet, Suruc, Ankara en Sharm-el-Sheikh. In steden als Bagdad en Aleppo is het dagelijkse kost met de vluchtelingenstroom tot gevolg.

De Europese leiders riepen op tot een minuut stilte op maandag 16 november om 12.00 uur. Het Gentse stadsbestuur vroeg ook dat elke school hier aan deelnam.

Ook wij deden dit, samen met het team en onze leerlingen op de speelplaats. Mevrouw Vercoutere sprak de leerlingen kort toe:

“We zijn hier vandaag samen om ons medeleven te tonen aan alle slachtoffers van de aanslagen overal in de wereld. Dat doen we door zo meteen één minuut stilte in acht te nemen.

Daarnaast willen we hiermee ook het signaal geven dat wij in het KAM met zijn allen de democratische waarden blijven verdedigen. Dat doen we door in dialoog te blijven gaan met elke ander, door respect te hebben voor ieders mening en door te streven naar solidariteit tussen alle mensen, los van politieke ideologische en filosofische overtuigingen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.