Latijnolympiade

latijn5Het olympiadeseizoen is zich volop op gang aan het trekken: op 18 november was er al de eerste ronde van zowel de Latijn- als de chemie-olympiade, volgende woensdag is er de eerste ronde van de wiskunde-olympiade, de week daarop de olympiade van biologie, en nog een week later die van fysica.

Gisteren mochten evenwel vier leerlingen uit het zesde jaar zich al gaan bewijzen in de tweede ronde van de Latijnolympiade. Net geen 500 leerlingen hadden deelgenomen aan de eerste ronde, ongeveer 150 van hen kwamen een nieuwe tekst van Cicero vertalen in het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Antwerpen.

Pas over een paar weken zullen we weten of Cato Dambre (6 Lawi), Kyra Hofman (6 GL), Sebastian Riemann (6 Lawi) of Mei-Lan Windels (6 Lawi) bij de tien finalisten horen, en wie weet zelfs zich in het Italiaanse Arpino mogen meten met het kruim van de Europese Latinisten in de Certamen Ciceronianum Arpinas.

We duimen alvast voor hen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.