Finaliste van de Latijnolympiade!

cert-siegelNog meer olympiadenieuws, en wat voor een nieuws!

Twee weken geleden trokken vier leerlingen naar Antwerpen voor de tweede ronde van de Latijnolympiade. Van de 500 deelnemende leerlingen waren er 150 geselecteerd voor die tweede stap, en daarvan mogen er acht naar Italië voor de internationale finale.

En jawel, gisterenavond laat kwam er een mailtje binnen van het wedstrijdsecretariaat: Cato Dambre uit de 6 Latijn-Wiskunde is een van de laureaten, en mag begin mei voor vijf dagen naar Cicero’s geboortestadje Arpino (ca. 100 km ten zuidoosten van Rome). Cato

Deze internationale Certamen Ciceronianum Arpinas verwacht zo’n 500 achttienjarigen uit gans Europa om daar opnieuw een tekst van Cicero te vertalen, maar deze keer ook te bespreken naar inhoud en stijl.

Cato zal grondig voorbereid worden, zowel door het Arpinocomité als door haar leerkracht Latijn. We wensen haar natuurlijk alle succes, en verwachten een uitgebreid verslag!

1 Reactie

  1. Dag,
    Cato leverde een schitterend resultaat in de Olympiade Latijn. Als mama ben ik uiteraard samen met haar in de wolken. Een grote merci aan de juf Latijn en aan het hele schoolteam!!
    Prettig weekend,
    Hilde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.