Seppe De Pauw een van tien Vlaamse leerlingen die zich buigen over de eindtermen

Seppe
Foto: www.onsonderwijs.be

Tien jongeren gooien zich de komende maanden op het thema van de eindtermen. Zij zullen het politieke debat over wat we moeten leren in het onderwijs van morgen volgen en voeden. In hun en in andere scholen, op een blog, via opiniestukken en andere kanalen in de media, op debatten. Het is de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) die hen selecteerde en hen ondersteunt. Een van hen is onze Seppe De Pauw uit 2 Grieks-Latijn.

Hij verwoordt het zelf als volgt:

“Zoals vandaag algemeen bekend gemaakt werd, maak ik deel uit van “de 10″. Zij zullen het gezicht zijn van de hervormingen rond eindtermen en zij zullen ook het maatschappelijk debat op gang proberen krijgen. Zij zullen inhoudelijk ook veel debatteren, maar wij willen ook de stem van andere mensen horen.”

De Standaard besteedt er vandaag behoorlijk wat aandacht aan, compleet met een kort filmpje. Daarin kan u ook Seppe horen. Hij is de jongste van de groep, en komt als voorlaatste aan het woord in het filmpje.

Meer info kan u ook vinden op www.onsonderwijs.be.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Terug naar de klas voor Bruno Tobback | Atheneum Mariakerke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.