Olympiadenieuws, en hoe!

logo-olympiade-300x236Zeggen dat onze school het goed doet op zowat alle olympiades, zou een understatement zijn. En ja, we hoeven niet altijd even bescheiden te zijn.

We sommen ze even op voor u:

 • WISKUNDE:
  Een prima resultaat voor onze deelnemers aan de Junior Wiskunde Olympiade van de tweede graad. Maar liefst 10 leerlingen halen de cesuur en gaan dus naar de tweede ronde, we scoren daarmee een stuk boven het Vlaams gemiddelde (10 op 56 deelnemers, bijna 20% dus, Vlaams gemiddelde: ongeveer 10%).Ook de deelnemers van de derde graad aan de VWO behaalden een fantastisch resultaat: maar liefst 9 van de 42 deelnemers gaan door naar de tweede ronde. Ook hiermee wordt dus ruim boven het Vlaams gemiddelde (10 %) gescoord met 21%. Een bijzondere vermelding: Robbe Schildermans (6 WWi) behaalde het maximum 150/150. Hij is daarmee één van de vier deelnemers die de maximumscore behaalden. Een topprestatie als je weet dat er dit jaar 11434 leerlingen uit de derde graad deelnamen.Volgende leerlingen mogen deelnemen aan de tweede ronde op 02 maart:

  • 2de graad: Robbe De Waele, Ian Lateur, Bernd Leyre, Erjon Muriqi, Florence Seynaeve, Jason Stautemas, Margot Van Coillie, Isaac Vande Weghe, Milan Velghe, Xiaohong Zhou
  • 3de graad: Robin Argyl, Cato Dambre, Jarno Deknudt, Sebastian Riemann, Robbe Schildermans, Elisa Sevenois, Matthew Van Dyck, Aaron Vande Weghe, Mei-Lan Windels
 • BIOLOGIE:
  Sebastian Riemann (6 LWi) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de biologie-olympiade; Dit is opmerkelijk daar hij maar één uur biologie heeft, waar de richtingen wetenschappen er twee hebben.Hij heeft een “mooie” cursus gekregen van 98 bladzijden die hij moet voorbereiden voor de tweede ronde (9 maart in Antwerpen).
 • CHEMIE:
  In november was er de Vlaamse Chemie Olympiade (VCO) en opnieuw Sebastian Riemann (6 LWi) mag naar de tweede ronde op 24 februari 2016.
  Ook Cato Dambre, Mei-Lan Windels (beide 6 LWi) en Johanna Goethals (6 MTWe) hebben hun best gedaan maar hebben jammer genoeg niet voldoende punten gehaald om door te gaan.
 • LATIJN:
  Dit hadden we u eerder al gemeld: Cato Dambre (6LaWi) gaat naar de internationale finale in Italië, als een van de acht Vlaamse finalisten. Op 6 januari had zij, samen met Kyra Hofman (6 GL), Sebastian Riemann (6 Lawi) en Mei-Lan Windels (6 Lawi) deelgenomen aan de tweede ronde in Antwerpen, met schitterend resultaat.
 • FYSICA:
  We hebben duidelijk all-rounders tussen onze leerlingen. Op woensdag 20 januari namen Robin Argyl (6WW), Sarah Bastiaens (6WW), Cato Dambre (6LWi), Sebastian Riemann (6LWi), Aaron Vande Weghe (6LWi) en Maia Robbrecht (6LWe) deel aan de eerste ronde van de Fysica Olympiade. En jawel, Cato Dambre en Robin Argyl mogen op 17 februari naar de 2de ronde.
 • FRANS:
  Van de Olyfran kunnen we u nog geen resultaten voorleggen, om de simpele reden dat de eerste ronde pas plaats vindt op 24 februari. Maar we houden u op de hoogte!

Ik denk dat we onszelf met recht en reden intussen een olympiadeschool mogen noemen. En we wensen al onze deelnemers gigantisch veel succes!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.