De cultuurcel gaat ook in 2016 op stap in stijl.

logo cultuurcelDe eerste voorstelling van 2016 bracht ons vorige maand al in Antwerpen, daar zagen we een prachtige bewerking van ‘Romeo en Julia’ in HetPaleis.  Het stuk is uiteraard een tot de verbeelding sprekende Klassieker, en het thema blijft actueel:  Wat doe je als je van iemand houdt die aan de andere kant staat? Is het mogelijk voor twee geliefden om de rauwheid te ontvluchten op zoek naar poëzie, als je opgroeit in een wereld van haat en geweld? Kan het verlangen naar liefde de drang naar de dood overwinnen?

Woensdag 24 februari was het weer tijd voor een avondje cultuurcel. Dit keer kozen we voor de de dansvoorstellling ’13’ van MUDA Kunstencampus.  Met niet minder dan 51 leerlingen en collega’s verzamelden we om 19.45u in de hal van het cultureel centrum van Evergem voor het eerste deel van de eindwerken van de leerlingen van 6 dans.  Elke leerling maakte een eigen choreografie vertrekkend uit een eigen uniek concept, begeleid door een mentor. Wij zagen de eerste 7 choreografen en hun dansers aan het werk in een heel persoonlijke hedendaagse dansvoorstelling, boordevol ideeën van jonge dansers op zoek naar hun weg in de danswereld.

Foto: UitinVlaanderen
Foto: UitinVlaanderen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.