Introductie tot de studie biotechnologie

logo wetenschappenReinout Laureyns, een oud-leerling van ons atheneum, kwam begin maart nog even langs op school, en niet zomaar. Samen met twee andere studenten van de UGent, die in hun laatste jaar biochemie en biotechnologie zitten, gaf hij aan alle zesdes uit de pool wetenschappen en/of wiskunde een uiteenzetting over hun richting.

Deze presentatie gaf onze zesdejaars meer uitleg over “biotechnologie en maatschappij” (het “nut” van deze richting in de samenleving) en over de verschillende domeinen binnen de biotechnologie (de rode, witte en groene biotechnologie). Wat de toekomstmogelijkheden van de studie biotechnologie en biotechnologie in het algemeen zijn, kwam eveneens aan bod. Door het enthousiasme van deze studenten waren de vijftig minuten bijzonder snel voorbij.

Met dank aan mijnheer Casier voor tekst en beeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.