Fietstocht voor de vijfdes

logo geschiedenisVrijdag 14 maart was het weer zo ver. Terwijl de 6de jaars onder het alziend oog van mevrouw Rombaut een generale repetitie hielden voor hun uitvaartshow, vertrokken de leerlingen van het 5de jaar in vijf groepen met telkens twee leerkrachten  voor een fietstocht door Gent.

We hadden een tocht van 30 kilometer  voor de boeg, voor sommige leerlingen maar ook voor enkele leerkrachten een pittige opdracht.  Tijdens de fietstocht kregen de leerlingen een overzicht van de groei van de stad in de 19de en 20ste eeuw terwijl er ook aandacht was voor de vernieuwingen in de stad die in de nabije toekomst gepland staan.

We rijden onder het motto “er is geen slecht weer, alleen slechte kledij” maar we waren toch tevreden dat de weergoden ons gunstig gezind waren. We hebben dit jaar geen beroep moeten doen op onze pechdienst omdat de leerkrachten de kleine problemen met de fietsen – lekke band, remproblemen – met de glimlach konden oplossen.

Met dank aan mevrouw Buylaert voor de tekst en Isabeau Coussement voor de foto’s.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.