Terug naar de klas voor Bruno Tobback

Misschien heb je het niet eens gemerkt, maar vrijdag 15 april liep Bruno Tobback (Vlaams Parlementslid) een dagje mee op onze school. Dit was in het kader van Terug naar de Klas. Seppe De Pauw uit 2B Grieks-Latijn is iemand van de 10. Dat zijn 10 jongeren die het maatschappelijke debat rond de eindtermen bij de leerlingen op gang brachten in heel Vlaanderen. Seppe mocht een parlementair uitkiezen om voor één dag zijn klasgenoot te worden.

Zelf heb je misschien al een heel klasdebat gevoerd of gewoon de enquête ingevuld, want ook op onze school voeren we de discussie rond de hernieuwing van de eindtermen. Onze school stuurde al een delegatie naar het Vlaams Parlement om eens te luisteren wat zo’n debat allemaal inhoudt. Deze dag was georganiseerd door de 10. Onze school beleeft het dus eigenlijk allemaal dubbel, als Vlaamse school, maar ook als school van iemand van de 10. Uiteraard moet er uiteindelijk ook een politiek debat volgen, en daarom was 15 april de ideale realitycheck. De Vlaamse Scholierenkoepel (www.scholierenkoepel.be) organiseerde Terug naar de Klas. Ieder van de 10 kreeg een beleidsmaker mee om eens te kijken hoe het leven van de gewone middelbare scholier echt is. Bruno Tobback merkte op onze school hoe we ook in dit tijdperk nog sukkelden met het internet opgestart te krijgen, nam deel aan een klasdebat rond eindtermen, friste wat  Latijnse grammatica op, volgde een uurtje les in het 6de over ‘De Avonden’ van Reve (terwijl Seppe een toets maakte) en sloot af met een les over vestigingsfactoren en bedrijfskapitaal in aardrijkskunde.

Hopelijk denkt hij nog eens terug aan onze school wanneer hij in september deelneemt aan het politieke debat rond, jawel, de eindtermen.

Met dank aan Seppe voor de tekst!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.