Schitterend olympiadenieuws! Toplaureaten voor Frans, filosofie en wiskunde!

Dat we onszelf een olympiadeschool mogen noemen, daar waren we intussen al zeker van, met een internationale finaleplaats voor Latijn, en een hele reeks tweede rondes.

Maar intussen is er al een aantal resultaten bijgekomen, en hoe!

  • FRANS:

Voor Frans hebben we twee toplaureaten in het zesde jaar: Sebastian Riemann en Mei-Lan Windels. Gisteren moesten zij een mondelinge klassementsproef afleggen die bestaat uit een Nederlandstalig en een Franstalig interview. Hierdoor zijn ze bij de 22 beste van Vlaanderen geklasseerd. Dit is een ongelofelijke prestatie, want in hun categorie deden 2856 leerlingen mee. Op 11 mei kennen we hun definitieve resultaat en hun prijs, want dan worden ze verwacht in de Hadewych-zaal van het Departement Onderwijs voor de proclamatie met prijsuitreiking.

olyfran

Ook Cato Dambre, Ikram Assakkali, Manon De Keulenaere en Arthur Petit zijn laureaat en behoren dus tot de 10 percent besten van Vlaanderen.

  • FILOSOFIE

Karima Sumar uit 5MTWe is tiende geëindigd van 650 Belgische deelnemers die deelnamen aan de Filosofie-Olympiade. Dit betekent dat zij in het weekend van 12 tot en met 15 mei mag meedingen naar een podiumplaats tijdens de Internationale Filosofie-Olympiade.

  • WISKUNDE

Opnieuw een reden tot juichen: twee leerlingen, Aaron Vande Weghe uit 6 LWi en Robbe Schildermans uit 6 WWi stromen door naar de finale van de Vlaamse Wiskunde Olympiade! Ook de andere deelnemende leerlingen behaalden een goed tot uitstekend resultaat. Enkele cijfers: cesuur (score die moet gehaald worden voor de volgende ronde) 119; gemiddelde 5de jaar 88; gemiddelde 6de jaar 94. Aaron haalde net 119, Robbe scoorde maar liefst 146 op 150.

Maar ook in de Junior Wiskunde Olympiade voor de tweede graad hebben we een finalist: Isaac Vande Weghe, leerling uit het 3de jaar, heeft het bijzonder goed gedaan in de tweede ronde van JWO en mag naar de finale van de JWO. Hij haalde een score van 114, netjes boven de cesuur van 111.

  • CHEMIE

Sebastian Riemann behaalde 116,5/200 (gemiddelde was 95,4/200). Daarmee zit hij bij de beste 30% van 358 deelnemers. Uit al deze deelnemers hebben ze de 16 beste genomen, leerlingen met minstens 160/200. Helaas dus geen finale voor chemie.

  • BIOLOGIE

Opnieuw Sebastian Riemann waagde zijn kans in de tweede ronde, maar kwam vier procent te kort voor de finale :-(. Het was dus nipt…

  • FYSICA

Cato Dambre en Robin Argyl namen op 17 februari deel aan de 2de ronde, maar geen van hen haalde de finale. Jammer!

We houden u uiteraard met plezier, en met vooral heel veel trots, op de hoogte van de verdere resultaten voor zowel Frans, filosofie, wiskunde als Latijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.