Oudleerlinge Anke Clinck Europees kampioen hiphop streetdance

In juni werd België met het team “EMPIRE” Europees kampioen hiphop streetdance te Tsjechië in de megacrew divisie (+12) dansers!!! Daarmee versloeg het team van oudleerlinge Anke Clinck de Nederlanders op de tweede plaats EN de Russen die de derde plaats innamen.

Het team EMPIRE werd in april reeds Belgisch kampioen en heeft nu de Europese titel binnen gehaald. Zij zullen nu ons land verdedigen op het WK Hiphop Unite in oktober te Wenen. Iets waar je trots op kan zijn, en dat wel de nodige aandacht verdient.
Ook hut adult team “Urban Dance Floor” (8 dansers, small teams) behaalde de derde podiumplaats na Rusland (1e plaats) en Nederland (2e plaats).

Hun winnende performance op het EK:

Anke is het meisje met de langste blonde staart.

Hun bestaan is helaas niet zo glamoureus als dat van de voetballers op het EK. De dansers hebben allemaal naast de vele trainingen ook nog een studie of job. Ze moeten namelijk alle kosten om naar het EK te gaan (vervoer, inschrijvingsgeld, hotel) zelf betalen. Vergeet ook niet dat zij niet betaald worden om te trainen, maar dat ze betalen om te kunnen trainen. Ze zijn afkomstig van verschillende steden in Vlaanderen (Brussel, Leuven, Gent, Geel, Antwerpen,…) en dus moeten ze zich elk om beurt richting deze steden verplaatsen. En toch, hier staan ze dan als Europees Kampioen hiphop in Tsjechië, maar niemand die hier iets over weet in België.

Gelukkig kunnen ze goed hun plan trekken. Er zit een kinesist in de groep, een personal trainer, een voedingsdeskundige enzovoort. Zo zijn zij als dansers multifunctioneel. Naast de vele uren trainen staan ze ook in voor de boekhouding, het mixen van muziek, enz…

Ze zijn enorm trots op hun overwinning! Het geheim? Passie voor dans en samenwerken met prachtige mensen en choreografen als één hecht team. Ze doen dit niet voor het geld, maar voor de sport.

Ook vanwege ons een dikke proficiat voor Anke en het ganse team! En hopelijk zien we haar op onze oudleerlingendag!

1 Reactie

1 Trackback / Pingback

  1. Oudleerlinge Anke Clinck wereldkampioen hiphop streetdance! | Atheneum Mariakerke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.