Zuiddag 2016

websitebanner_zuiddag_2016_0Op donderdag 20 oktober 2016 is het weer zover: Zuiddag 2016. Dit is een organisatie voor en door jongeren, die hen stimuleert om engagement op te nemen en samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober organiseert Zuiddag de campagne Work for Change. Meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar kruipen dan voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

In 2016 gaan ze zo, binnen het jaarthema ‘diversiteit en discriminatie’, onder andere aan de slag voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika.

Ook het Atheneum Mariakerke doet reeds voor de zevende keer mee. De zesdejaars zullen dan geen normale lesdag hebben. Ze gaan in plaats daarvan een dagje werken bij een bedrijf of bij een particulier. Hun vergoeding van minimum € 40,00 bij een particulier (bv. gras maaien bij opa, oma, schoonmaken bij broer, zus, …) of minimum € 50,00 bij een bedrijf (bv. kmo’s, ngo’s, bvba’s, …) schenken ze aan een project voor leeftijdsgenoten uit het Zuiden.

In de loop van september – oktober 2016 zullen de zesdejaars, vooral tijdens de lessen van de levensbeschouwelijke vakken en van het vak Nederlands, voorbereid worden op Zuiddag 2016. Ook andere leerkrachten zullen hun steentje bijdragen, evenals de directie, die volledig achter dit duurzame initiatief staat.

Elke job is welkom: moet jouw tuinhuis dringend opnieuw gebeitst worden, wil je die kinderkamer eindelijk ontdoen van behang en van een nieuw laagje verf voorzien, wil je alle boeken in je huis verzamelen en per schrijver in je boekenkasten zetten, of is de zolder dringend  aan een opruimbeurt toe? Meld je dan aan via www.zuiddag.be, de inschrijfprocedure voor werkgevers is bijzonder makkelijk. Leerlingen solliciteren per email voor jouw job, en je kiest zelf wie je laat werken. Dat kan uiteraard ook al vooraf afgesproken zijn met een leerling die je kent, geen enkel probleem. De Zuiddagjob moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen (geen gevaarlijk werk, …). Zie meer hierover op www.zuiddag.be.

Als je een job zou willen aanbieden, en je ziet je er geen beginnen aan, contacteer dan mevrouw Rombaut via de reageerknop rechtsboven, ze zal je met plezier op weg helpen.

Twijfel je nog, bekijk dan zeker eens het verslag van vorig jaar: aan de foto’s zal je meteen zien dat het de moeite waard loont.

Zuiddag. Want samen maken we een verschil.

1 Trackback / Pingback

  1. Zuiddag 2016 | Atheneum Mariakerke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.