Ouderwerking: een warme oproep!

logo-ouderwerkingDe Ouderwerking bij ons op school is bijna legendarisch. Als leerling (of ouder) is dat eigenlijk niet echt geweten, maar de ouderwerking helpt de school echt bijzonder veel met alle mogelijke dingen. Ze beheert de verschillende rekeningen rond diverse projecten, zorgt voor het boekenfonds, steunt de leerlingen bij de olympiades, sponsort vaak nieuw materiaal, helpt de zesdes een beetje bij de Uitvaart, sponsort de jaarboeken van de zesdes, en zo kunnen we nog even doorgaan.
Als ouder staat u soms vrij ver van de school van uw kind, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet zo te zijn. Wil u graag eens van gedachten wisselen met andere ouders? Zou u ook graag wat meer betrokken zijn bij dat fameuze instituut waar uw kind toch 32 uur per week doorbrengt?

De Ouderwerking bestaat uit een groep enthousiaste ouders die het welzijn van de leerlingen op de eerste plaats stelt. Daarnaast wil ze werken aan positieve bekendheid/uitstraling van onze school.

Of zoals ze het zelf verwoorden:

“We zijn een VZW met een twintigtal leden, een toffe bende, en vergaderen ongeveer 8 keer per jaar telkens van half acht tot rond 10 uur. We helpen ook – met veel  enthousiasme! – bij activiteiten die de school  organiseert, en zorgen dan vooral voor de gezelligheid.

Een paar voorbeelden: een aantal ouders helpt bij de bediening van de drank op de barbecue van de laatstejaars en op de receptie na de plechtige proclamatie. Op de projectdagen serveren wij een gezond ontbijt en de groenten voor de verse soep worden door ons mannenteam vakkundig gekuist en gesneden. Maar  dat team is dit jaar ferm uitgedund, dus mannen zeer welkom, vooral knappe mannen!

De voorbije twee weken hebben we het systeem van de lockers gedigitaliseerd. Dat was met veel blood, sweat and tears! De ouderwerking beheert ook het boekenfonds zodat de kostprijs voor u, de ouders, zo laag mogelijk ligt. We steken ook heel wat uurtjes in de tombola. Met de opbrengst daarvan en de schoolfotografie kunnen wij een aantal projecten sponsoren:

  • Uw zonen en dochters krijgen als nieuwe leerling in september een professionele rekenmachine cadeau die 6 jaar en langer meegaat.
  • De 6de jaars krijgen het jaarboek cadeau, en voor de ‘uitvaart (100 dagen)’ steken we ook een eurootje toe.
  • Wij stimuleren het initiatief: ‘Veilig naar school fietsen’ met cadeaubonnen: wij doen twee keer per jaar de controle van lichten, zichtbaarheid (fluohesjes), dragen van helm en de remmen, en hangen daar een prijs aan vast. Hebt u  ook zo’n fosforescerend fietsplaatje aan de fiets van uw zoon of dochter vastgemaakt? Wij kochten 2000 fosforescerende fietsplaatjes met het logo van onze school. Het was een dure sponsoring, maar gezien de veiligheid en de positieve boodschap hier mooi samenspelen, zeker de moeite waard!logo duurzaamheid
  • Er is een fijne samenwerking met de directie en de leerkrachten. Samen met hen willen we er voor zorgen dat  onze school een leuke school is voor alle leerlingen.”
Kan u zich een achttal keren per schooljaar ’s avonds vrijmaken om naar de vergaderingen te komen?
Dan bent u de geknipte persoon, en hebben wij het juiste adres voor u: ouderwerking@pantarhei.be
Een eerste kennismaking en vergadering kan u al bijwonen nu donderdag 29 september om 19.30 uur in de leraarskamer. U bent er meer dan welkom!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.