Dag van de Gentse leerlingenraden

Op 28/09/16 gingen Aurélie Eggermont (6 WeWi), Frederik Goossens (5 HumWO) en Sébastien Opsomer (6 MTWe) naar de tweede editie van de ‘Dag van de Gentse Leerlingenraden’, georganiseerd door het LOP Gent en de Vlaamse Scholierenkoepel. Op die dag kwamen leerlingen van bijna heel Gent samen in de Sint-Pietersabdij om hun leerlingenraad te bespreken en te vergelijken met die van andere scholen.dag-vd-llr
Hoe ging dat in zijn werk? Iedere leerling kreeg bij aankomst vier kleuren toegewezen, die elk correspondeerden met een onderwerp (in totaal 6). Elk onderwerp kwam overeen met een tafel, waaraan een begeleider zat. Daar vertelden we in kleine groepjes over onze eigen leerlingenraad; waarover we tevreden zijn en wat er beter kan. Verschillende aspecten kwamen aan bod, zoals de populariteit van de leerlingenraden, de samenwerking met de directie, de aanpak van het organiseren van evenementen, enzovoort. Op die manier kregen we van andere secundaire scholieren nuttige do’s en don’ts te horen. Daarna deelden de begeleiders per onderwerp een kort besluit mee. Als afsluiter gaf Elke Decruynaere, de Schepen van Onderwijs (Gent), een toespraak. Grote conclusie: als goed georganiseerde leerlingenraad kan je veel bereiken!

Dit was een zeer leerrijke ervaring. Vol moed en inspiratie kijken we uit naar onze eigen bijeenkomsten, zodat we samen met het team van de leerlingenraad heel wat (haalbare!) nieuwe ideeën kunnen uitwerken. Wat die ideeën concreet inhouden, zal te lezen zijn in ons volgende verslag (elk verslag is te raadplegen op Intradesk). Wij zien dit schooljaar als een kans om de leerlingenraad efficiënter te maken dan ooit!

Geschreven door voorzitter en ondervoorzitster leerlingenraad 3de graad: Frederik Goossens en Aurélie Eggermont

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.