Samenwerking van onze lichaamsstelsels

logo wetenschappenHet warme weer in september leende zich ertoe om enkele korte leerlingenproefjes buiten uit te voeren rond het thema ‘samenwerking van onze lichaamsstelsels’.

De leerlingen van het vierde jaar ondervonden proefondervindelijk dat  de spieren en gewrichten samenwerken bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten: lopen met een rekverband rond de knieën is immers niet zo makkelijk. Ook werd de invloed van een inspanning op de hartslag of ademhaling nagegaan. De ademhaling of hartslag bij sommigen was blijkbaar in rust ook al redelijk hoog en de resultaten werden vergeleken met die na 20 kniebuigingen! Maar goed dat er in de eerste lessen LO wat extra aandacht besteed wordt aan de algemene conditie. “Jammer dat ‘die van bio’ ook LO geeft”, moeten sommigen hebben gedacht!

Alle vierdejaars hebben deze korte proefjes uitgevoerd de voorbije lessen.

Met dank aan mevrouw Vanlommel voor tekst en beeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.