Prijs “Jong en Wijs” voor oudleerlinge Eva Willemyns

Waar zo’n alumni-avond al niet goed voor is: oudleerlinge Eva Willemyns kwam ons met trots – en terecht! – melden dat ze een prijs van de Stad Gent had gewonnen voor haar engagement in de scouts. Nu zijn er uiteraard wel meer leerlingen en oudleerlingen van ons actief in de jeugdbewegingen, maar bij Eva gaat dat nog net een stapje verder. Zij heeft namelijk de buurt Meulestede een nieuwe impuls gegeven door er opnieuw een scoutsafdeling op te richten.

dsc_8575
Foto: Stad Gent

De website van Stad Gent verwoordt het als volgt:

“De Stad Gent heeft voor het eerst de Jong & Wijs Prijs uitgereikt. De prijs beloont mensen en organisaties die zich inzetten om van Gent een kind- en jeugdvriendelijke stad te maken en zal voortaan jaarlijks uitgereikt worden. De prijs werd uitgereikt in 3 categorieën: één voor jongeren, één voor volwassenen en één voor organisaties. De winnaars van deze categorieën werden gekozen door een vakjury, die voor de helft was samengesteld uit jongeren. Er was bovendien ook een publieksprijs. Die kon gekozen worden op de website www.jongenwijs.gent.

Winnaar bij de volwassenen was Eva Willemyns (21 jaar). Eva Willemyns, met de totemnaam Warmhartige Koala, bracht nieuw leven in de wijk Muide-Meulestede met de heropstart van de jeugdvereniging waar ze vroeger zelf lid van was. Scouts Meulestede is sindsdien een groeiende jeugdbeweging met intussen meer dan 40 leden. De scoutsgroep is er niet alleen voor de kinderen en jongeren maar ook de ouders en buurtbewoners worden betrokken. Daarnaast neemt de scouts ook een actieve rol op binnen de buurt door samen met andere organisaties uit de wijk creatieve projecten te bedenken zoals een leenwinkel of projecten met de Brede School. De jury was onder de indruk van de brede aanpak en werking van de scoutsgroep. Bovendien vonden de juryleden het engagement om een jeugdvereniging op te starten in deze wijk inspirerend. Eva en haar medeleiding zal met de cheque van 750 euro een tent aankopen, zodat ze komende zomer op kamp kunnen gaan.”

12119982_927367274012075_2581227035777679828_o
Eva, aka. Warmhartige Koala, linksboven.

Ook als school zijn we oprecht trots op een oudleerlinge als Eva, die nog maar eens bewijst dat een warm hart bijzonder belangrijk is! Proficiat, Eva!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.