Dag van de Jeugdbeweging

Vandaag was het toch wel een opvallende dag op de speelplaats: die kleurde verdacht ‘uniform’. Meer bepaald donkerblauw, beige, rood, en vooral zeer kleurig qua dassen. Dassen? Nee, geen stropdassen, wel de dassen van de jeugdbewegingen hier in Vlaanderen.
Vandaag was het namelijk de Dag van de Jeugdbeweging, en het merendeel van onze leerlingen die in een jeugdbeweging zitten, kwam vandaag dan ook in uniform naar school.

De website www.dagvandejeugdbeweging.be zegt het als volgt:

“We zetten vandaag de acht jeugdbewegingen in de kijker, nl. Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, JNM, Jeugd Rode Kruis, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen. Daarnaast zetten we al onze vrijwilligers in de schijnwerpers die zich wekelijks inzetten om meer dan 265.000 kinderen en jongeren de tijd van hun leven te bezorgen.

Op deze dag willen we alle jongeren in de bloemetjes zetten die het steeds weer met evenveel enthousiasme doen. Zo staan steeds 40.000 leiders en leidsters paraat om jongeren een leuke dag te bezorgen. Ze doen het vrijwillig, met veel plezier, samen en met respect voor elkaar. Dat verdient extra aandacht op deze speciale dag.
Ook Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel, erkent en waardeert deze inzet. ‘Aan alle leiders, leidsters en de leden van de jeugdbewegingen wens ik een fijne Dag van de Jeugdbeweging! Laat iedereen in Vlaanderen merken hoe leuk en aanstekelijk het is bij een jeugdvereniging te zijn!’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.