Drukkerijbezoek in de module Technologie en ICT

In de module technologie & ICT werkten de leerlingen gedurende enkele weken rond de grafische sector. Ze deden uitgebreid onderzoek om meer (zelfs heel veel) te weten te komen over de verschillende druktechnieken. Wat betekent: flexodruk, hoogdruk, digitale druk, offset en zeefdruk? Techniek, voorbeelden, techniek kiezen in functie van oplage en doel, het kwam allemaal aan bod.

Om dit onderdeel van de module kracht bij te zetten gingen ze op 14 oktober samen naar een innovatieve drukkerij in Eeklo. Conti-Label drukt dagelijks hoogkwalitatieve labels voor de steeds groter wordende verpakkingssector, ze zijn een leider binnen deze specifieke sector.

Ondanks de drukke bezigheden kregen de leerlingen toch een super ontvangst. Een rondleiding toonde hen de verschillende onderdelen van het bedrijf: pre-press, drukkerij, papieropslagruimte, mengmachine inkten, flexopersen (drukken van hoge kwaliteitslabels, alles zelfklevend).

Bij aankomst werd er een digitale foto van de groep genomen, bij het weggaan kregen ze dan een demo op digitale pers die deze foto’s op meerdere formaten drukte op zelfklevend papier (rol die mijnheer Ferket vast heeft). Nog een cadeautje voor iedereen: een shampooset voor iedereen met labels van drukkerij.

afbeeldingklas

Een dikke pluim en een uitgebreide dankjewel voor Paul van Conti-Label!

Met dank aan mevrouw Plovier voor tekst en beeld. Alle foto’s kan je in dit album bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.