Oudleerling Omar Thielemans Belgisch kampioen basket

Een tweetal weken geleden stond Omar Thielemans plots aan de leraarskamer, zo fier als een gieter met zijn goeie rapport en met de melding dat hij met zijn ploeg Belgisch kampioen is geworden.

Hoezo?

Wel, Omar zat tot en met het vierde bij ons op het KAM, maar werd op het einde van vorig schooljaar geselecteerd voor de topsportschool basket en zit nu dus in dezelfde richting in het Atheneum van Oostende. Mevrouw Pauwels – en zij niet alleen – vond het ronduit fantastisch dat Omar de moeite had genomen om naar school te komen en haar te zoeken, gewoon om zijn resultaten te kunnen laten zien.

Omar stuurde ons ook een artikel over hun Belgische titel door.

Op de site van Knack stond het volgende:

Basketters Atheneum Oostende zijn Belgisch kampioen… en mogen nu naar het WK

In een beklijvende finale haalden ze het met 81 – 70 van het Collège Saint Louis uit Luik. Met deze titel mogen ze ook België vertegenwoordigen op de I.S.F.-spelen (het WK voor scholenteams) dat in april 2017 plaatsvindt in Porec, Kroatië.

2395953
Omar Thielemans (de meest rechtse leerling) met zijn ploeg.

Dit topresultaat is het gevolg van de intensieve samenwerking tussen GO! Atheneum Pegasus en BC Oostende. Leerlingen met baskettalent krijgen de mogelijkheid om hun studies te combineren met intensieve sportbegeleiding.

Een ongelofelijk dikke proficiat, Omar, en doe zo voort!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.