ArdLab WiFi robot workshop

Arduino_OS_Community_Logo_RGBEind september startte ArdLab met een WiFi Robot workshop op het Atheneum Mariakerke. Vorig jaar had ditzelfde ArdLab een workshop Arduino voor beginners (en daarna ook voor gevorderden) ingericht, en we schreven daar toen het volgende enthousiaste verslag over.
Dit jaar lukte het niet om zelf mee te doen, maar we kregen een verslag van lesgever Hans Caluwaerts, vader van twee oudleerlingen en gepassioneerd techneut. In tegenstelling tot vorig jaar waren de meisjes dit keer wél sterk vertegenwoordigd.
Het in elkaar knutselen van de WiFi robot en afstandsbediening tijdens de eerste workshop verliep niet voor iedereen probleemloos: bij enkele handelingen was wat extra hulp welkom.
Vanaf de tweede workshop begon het echte programmeerwerk: eerst drukknopen en LEDs leren gebruiken, daarna het meer ingewikkelde programmeerwerk om de robot te besturen.
Er waren vijf workshops van elk drie uur voorzien, maar als snel bleek een zesde workshop noodzakelijk: er viel ook zoveel te leren…
Pas in de laatste workshop leer je hoe je de robot via WiFi kan besturen, en iedereen was opgetogen dat alles werkte zoals verwacht. Eindelijk! De gang aan het computerlokaal werd als snel ingepalmd als testcircuit, de interesse naar meer theorie was plots verdwenen.Snel even testen of de afstandsbediening tot aan het einde van de gang reikt, was het belangrijkste doel van de testrit, de stuurkunsten waren duidelijk minder dan de programmeerkunsten.

De tien trotse eigenaars hebben nu elk een Wifi robot om thuis verder mee te experimenteren.

Eind januari 2017 start ArdLab opnieuw met een WiFi Robot workshop (7 x 3 uur). Als leerling tussen 14 en 18 jaar betaal je 130 euro hiervoor, of 170 als je ook zelf je robot wil bouwen en meenemen naar huis. De WiFi robot workshop op zaterdag start op 28/01/2017 en vervolgt op 04/02, 11/02, 04/03, 11/03, 18/03 en 25/03 van 9.30 uur tot 12.30 uur. De WiFi robot workshop op maandag start op 30/01/2017 en vervolgt op 06/02, 13/02, 27/02, 06/03, 13/03 en 20/03 van 18.30 uur tot 21.30 uur.
Meer informatie en inschrijven via de website van ArdLab (www.ardlab.gent)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.