Wiskundeolympiade: ronde één

Woensdag vond in Vlaanderen de eerste ronde plaats van de wiskundeolympiade. De VWO (Vlaamse Wiskunde Olympiade) was al aan editie 25 toe; voor wat de JWO (Junior Wiskunde Olympiade) betreft, staat de teller intussen op 24.
Steevast vindt de eerste ronde plaats op de school zelf. Onze leerlingen toonden nogmaals dat ze een hart voor wiskunde hebben door massaal deel te nemen: 33 leerlingen uit de 2de graad deden mee aan de JWO, en maar liefst 46 leerlingen van de 3de graad pijnigden hun hersenen door aan de VWO deel te nemen.

De kandidaten moeten 30 meerkeuzevragen oplossen in een tijdspanne van drie uur. Hierbij komen alle facetten van de wiskunde aan bod. De besten stoten door naar de tweede ronde, die dit jaar op 8 maart zal gehouden worden in Gent. In Heverlee bekampen de bollebozen mekaar dan tijdens de finale op 26 april. Hopelijk kan ook dit schooljaar onze school uitpakken met prima resultaten.
Hierbij geven we nog wat sfeerbeelden mee die genomen zijn voor en tijdens de proef. De broodjeslunch werd ook deze keer aangeboden door de ouderwerking; waarvoor onze oprechte dank.

Met dank aan mijnheer De Vriese voor tekst en beeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.