6 HUM en EC naar de Gentse rechtbank

Soms kunnen verschillende vakken de handen in elkaar slaan voor een gezamenlijke activiteit. Zo kregen op maandag 23 en 30 januari de leerlingen van 6 humane wetenschappen en 6 economie een rondleiding in de rechtbank van Gent door advocaat Eva Bral. Een boeiende uiteenzetting waarbij de leerlingen de kans kregen om een aantal zaken bij te wonen. De leerlingen waren duidelijk onder de indruk van behandelde rechtszaken.

Karo Van Moorhem nam enkele foto’s voor ons waar het toegestaan was, en beschreef het bezoek als volgt: “We werden begeleid door een advocate die ons wat meer uitleg gaf over het gebouw en wat er allemaal gebeurt binnen dat gebouw en wie er allemaal over de vloer komt. Ook kregen we de mogelijkheid om enkele rechtszaken bij te wonen. Het was zeer interessant om in real life geconfronteerd te worden met hoe het er aan toe gaat tijdens een rechtszaak! We zagen enkele zeer interessante zaken passeren.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.