La Semaine de la Poésie?

Dat ons atheneum de Poeziëweek niet onopgemerkt laat voorbijgaan, dat kon u hier al lezen. De leerlingen van 6LaWi, LaWe, EcWi en WeWi werkten vrijdag 27 januari ook in de les Frans rond poëzie. Eerst en vooral legden ze de link met de lezing van Khalid Benhaddou. Hij benadrukte immers het belang van literatuur in onze samenleving. Daarna bestudeerden ze een gedicht van Apollinaire en kwamen daarbij tot het besef dat poëzie de geschiedenis doet voortleven. Uiteindelijk gingen ze zelf aan de slag: met een beetje hulp van de leerkracht kwamen ze elk al snel zelf tot een gedichtje.

Met dank aan mevrouw Kiekens voor tekst en beeld. Alle foto’s van de Poëzieweek 2017 kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.