Cultuurbad 4: concert “Ad Lucem”

Donderdag stond de cultuurcel met liefst 47 leerlingen in Oostende, maar vorige week vrijdag trokken ze naar cultureel centrum De stroming in Evergem.  Er stond een concert van Belem en Barbara Fortuna op het programma, muziek die voor de meesten nieuw was.  Maar onbekend bleef in dit geval echt niet lang onbemind.

De avond begon met een soms (ongewild) grappige introductie/kennismaking in een mengelmoes van Frans en Nederlands.  En toen iedereen ongeveer op tijd op de juiste plaats zat, begon het concert.  De cello en de accordeon klonken van de eerste noten wonderwel samen met de vier stemmen van de mannen van Barbara Fortuna.   Zeer mooie nummers en fijne anekdotes uit Corsica wisselden elkaar in een gezapig tempo af, en ongemerkt namen ze het publiek helemaal mee naar andere oorden.  Op deze manier uitgevoerd verzacht muziek echt.

Dit was echt een streling voor de oren, de afwezigen hadden weer eens ongelijk.  De cultuurcel heeft 2017 bij deze op een zeer toffe manier ingezet, hopelijk is dit een voorbode voor meer culturele hoogstand.

Met dank aan mevrouw Pauwels voor het verslag, en mijnheer Vandenabeele voor de foto’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.