Bezoek uGent dienst studie-advies

Middelbare school, allemaal goed en wel, maar wat doe je daarna? Ga je een richting op de universiteit volgen, of kies je toch voor hogeschool? En welke richting moet je dan nemen? Iets wat je echt graag doet, of eerder iets waarvan men zegt dat er toekomst in zit? En wat als je zowat van alle markten thuis bent, en niet kan kiezen?

Op woensdag 8 februari brachten onze zesdejaars daarom een bezoek aan de dienst studie-advies van de UGent. Om 8.30 uur werden ze verwacht in het foyer van het UFO, waar ze geïnformeerd werden door de dienst studiebegeleiding over het hoger onderwijs. De leerlingen hebben ook nog zelf veel vragen kunnen stellen (verschil hogeschool/unief, bachelor/master, professionele versus academische master,…).

Daarna zijn ze naar de faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte geweest voor een korte infosessie bibliotheek en zoekvaardigheden (introductie zoektermen, sneeuwbalmethode, booleaanse operatoren, databanken binnen de letteren en wijsbegeerte)…

Samen met de SID-Inbeurs en de informatiesessies door het CLB op school zelf hopen we daarmee al een stukje keuzestress te hebben weggenomen. Later volgt ook nog de Dreamday, waarbij ze een halve dag kunnen meelopen met een beroep naar keuze.

Met dank aan adjunct-directeur Vercoutere voor de tekst, en mijnheer Casier voor de beelden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.