Reportage van onze leerlingen Humane Wetenschappen in Charlie Magazine

58 procent van de 15-jarige meisjes en 28 procent van de 15-jarige jongens vindt zichzelf te dik, volgens een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie. Vlaamse jongeren hebben een negatiever lichaamsbeeld dan hun leeftijdsgenoten in andere westerse landen. Dan weet je: er is werk aan de winkel.

Onze leerkracht gedragswetenschappen, Aurélie Van de Peer, ging aan de slag met een project om het lichaamsbeeld van jongeren te verbeteren. Auteur Sabine Peeters en klinisch psychologe Leslie Hodge gaven op school een lezing over het boek “Lief voor mijn Lijf” (Lannoo). Voor Charlie Magazine schreef Aurélie een reportage die wetenschappelijk kadert waarom dit project zo relevant is voor jongeren. Ze ontving hiervoor een subsidie van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media voor Mediabeleid. Acht leerlingen uit 4 humane wetenschappen werkten mee aan de reportage. Het verhaal van onze leerlingen lees je hier: https://charliemag.be/lijf/zelfvertrouwen/

Nog eens bedankt aan Yousra, Annelies, Britt, Samra, Kaat, Evita, Gizem en Mathisse voor hun medewerking aan het project!

Met dank aan mevrouw Van de Peer voor de tekst, en Elias Peeters voor de foto’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.