Integratie van de basisschool

Hoe kan je een school beter leren kennen dan door er gewoon een paar lesjes te volgen?

Daarom, zoals de traditie al jàren bestaat, kwamen vorige woensdag en donderdag de zesdejaars van basisschool De Wijze Eik, De Mijlpaal en enkele leerlingen van De Leefschool proeven van enkele lessen.

Omdat onze nieuwe eerstejaars sinds dit jaar modules moeten kiezen die ze willen volgen, lieten we hen uiteraard met precies die vakken kennis maken.

We lieten hen kennis maken met Latijn, technologie en ict, wetenschappen en cultuur & filosofie. In de les technologie maakten ze onder andere een kleine piramidevormige structuur in plexiglas, waarin ze via de tablet een 3D-projectie konden zien. In de les wetenschappen maakten ze onder andere met het labomateriaal een eenvoudige lavalamp, en losten de kleuren en de inkt van M&Ms op.
In het lesje cultuur en filosofie dachten ze onder meer na over het verschil in kledij voor jongens en meisjes vroeger en nu, en bij Latijn gingen ze vooral in op woorden die ook nu nog in het Nederlands zitten, hoe groot dat Romeinse rijk nu eigenlijk wel was, en hoeveel we nog van de Romeinen hebben overgenomen.

Tussendoor lieten we hen even op adem komen met een glaasje fruitsap en een stukje cake.

Aan de blije en vooral geïnteresseerde gezichten te zien was het een succes!

Alle 65 foto’s van beide dagen kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.