GWP Tsjechië: het overzicht

U kreeg tijdens de GWPweek zelf al regelmatig updates vanuit Tsjechië. In Praag was dat nog goed te doen, vanuit Jiřičná was dat al een pak moeilijker door de gebrekkige internetverbinding.

Maar intussen heeft mijnheer De Vriese voor ons een verslag per dag gemaakt, met bijhorende foto’s. Bijzonder welgekomen, dank!

Op maandagochtend 27 maart werd er, naar aloude gewoonte, ontbeten in het plaatsje Beroun, gelegen op zo’n 30 km van Praag.

Na het ontbijt ging het richting Praag, meer bepaald het metrostation Zlicin. Daar werd de start gegeven van het cluedospel: 19 groepen van vijf leerlingen moesten de metro en nadien de tram nemen om in de omgeving van de Praagse burcht diverse opdrachten uit te voeren. Op de foto’s zien we enkele groepen ter hoogte van de Lorettakerk alwaar ze enkele raadsels moesten oplossen.

Op dinsdagmorgen 28 maart vertrokken we vanuit ons hotel te Praag naar de vestingstad Terezin. Vanaf november 1941 deed de stad dienst als doorgangskamp; dit betekent dat de Joden nadien werden doorgestuurd naar een vernietigingskamp. De nodige uitleg werd gegeven door drie gidsen die elk een groep voor hun rekening namen. Opnieuw maakte deze verplaatsing een diepe indruk op iedereen.

Op dinsdagnamiddag was er dan de zoektocht. Hierbij moesten de leerlingen elf pleinen aandoen. Op de foto’s zijn er enkele sfeerbeelden te zien ter hoogte van het beroemde Jan Palachplein. Daarnaast zien we de leerkrachten ter hoogte van de Praagse wijk Mala Strana.

Na twee dagen Praag ging het dan dinsdagvooravond richting Jiřičná. Zowel op dinsdag- als op woensdagavond was er een gezellig kampvuur waarbij de leerkrachten en de leerlingen verbroederden. Daarnaast waren er de (sportieve) activiteiten: dropping, raften, hoogtepiste, mountainbike en survival. Ook hiervan zijn er diverse sfeerbeelden te zien.

Uiteraard is mijnheer De Vriese niet de enige die foto’s heeft gemaakt: in het album zijn er, dankzij verschillende leerkrachten en leerlingen, al 322 foto’s te bekijken. Meer mag uiteraard, dus stuur ze gerust door!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.