Om het leven net iets mooier te maken: de geefmuur.

Geluk zit in een klein hoekje. Iedereen vindt het wel leuk om ‘zomaar’ iets te krijgen. Maar soms kan het evenveel deugd doen om te zien hoe blij iemand anders is met wat daar toch al jaren doelloos in je kast stond, of wat je ooit cadeau kreeg, maar je stiekem niet leuk vond. Of ja, je bent intussen al wat ouder geworden, en wat je vroeger de max vond, interesseert jou nu eigenlijk al lang niet meer. En intussen ben je misschien op zoek naar andere dingen, spullen die op zich niet duur zijn, maar die een ander misschien wel zomaar in zijn kast heeft staan?

Daarom hebben we nu naast de geefkast ook de geefmuur. In de geefkast kan je nog steeds spullen kwijt waar jij niks meer aan hebt, maar die een ander wel kan gebruiken. Ze staat momenteel helaas een beetje leeg…

Naast die geefkast komt nu ook een muur met zoekertjes, te geef of gevraagd, volledig gratis. Met een briefje kan je laten weten wat je gerust wil meebrengen voor iemand specifiek, maar wat je niet graag zomaar in de geefkast legt. En met een ander briefje kan je laten weten wat je zoekt, en dan komt daar hopelijk weer reactie op van iemand anders. Want spullen zomaar weggooien, daar wordt niemand beter van.

Om dit initiatief te laten slagen doen we daarom een warme oproep aan alle leerlingen en leerkrachten van deze school: laat ons samen ontdekken hoe je een ander blij kan maken door te delen, en merk hoe gelukkig je er zelf van wordt. Morgen is er nog een extra vrije dag: kijk eens in je kasten wat je kwijt kan of wil, en maak meteen ook je mama blij met je opruimwoede.

Dinsdag wordt de geefmuur geïnstalleerd tegenover lokaal 0.08, naast de zijdeur van het kot.

Het team van Cultuur en Filosofie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.