Proclamatie 2017

Het orgelpunt van het schooljaar is altijd weer de plechtige proclamatie van onze laatstejaars: na zes jaar op het KAM worden ze uitgewuifd, en we proberen dat in stijl te doen.

We boden onze leerlingen een glas aan, namen jaarfoto’s (die kan u hier bekijken), hielden een korte receptie, en leidden hen rond zeven uur de zaal in, na de leerkrachten en een korte verwelkoming door Amira Mazlout en Ella De Pourque.

Daarna nam de directie heel even het woord, en zij gaven dat vakkundig door aan de heer Bruno Vanobbergen, kinderrechtencommissaris en promotor van deze lichting. Hij wist de leerlingen begeesterend toe te spreken, al was hij hier en daar toch wel wat pessimistisch van toon. Gelukkig konden Sofie Van Wesemael en Freya Van Speybroeck die toon wat verlichten door een stukje Muse op viool en piano.

En toen kwam het serieuze werk: de eigenlijke proclamatie! Aangekondigd door de heer Casier en mevrouw Heymans mochten ze allemaal hun rapport, diploma en jaarboek ontvangen uit handen van de directie. Aansluitend brachten Cyrille Seynaeve en Sofie Van Wesemael respectievelijk een verbaal en muzikaal intermezzo.

Het hoeft echter niet altijd even ernstig te zijn, zo’n proclamatie. We gaven eerst het woord aan twee leerlingen, Sébastien Opsomer en Febe Declercq, en daarna mocht mijnheer Lösken even zijn humoristische licht over onze laatstejaars laten schijnen. Daarna speelden Flo Fias en Lisa Bultinck een stukje op piano en gitaar.

En toen was het tijd voor het échte werk: de speciale prijzen!

De prijs van de promotor de heer Vanobbergen was voor Ella De Pourque, Freya Van Speybroeck kreeg de prijs wiskunde, en Febe Geraert mocht de prijs Nederlands in ontvangst nemen.

De prijs Moderne Vreemde Talen ging naar Cyrille Seynaeve, Klassieke Talen was voor Shania Boudrez, Marieke De Pauw sleepte Humane Wetenschappen in de wacht, en Pieter-Jan De Meyer ging met de prijs Economie lopen.

De prijs wetenschappen kreeg Lotte Spanoghe in handen, de prijs geschiedenis ging naar Sam Semey, en de prijzen lichamelijke opvoeding waren voor het koppel Emma Teetaert en Tristan De Weirdt.

Twee dames, Aurora Martens en Zoë Tahid, zijn het langst op de campus, de prijs voor de meest kritische geest ging naar Isabeau Coussement.

Yousra Laghzaoui mag zich een jaar lang ambassadeur van het GO! noemen, Febe Declercq werd de ambassadeur van de GO! scholengroep Gent, en last but not least: Aurélie Eggermont is de ambassadeur van de school 2017!

Een dikke proficiat, allemaal!

De directie sprak nog een kort slotwoord uit, en we gingen over naar de receptie, waar we eigenlijk alleen maar stralende gezichten zagen!

De volledige reeks foto’s van de proclamatie kan u hier bekijken, en die werd getrokken door mijnheer Joseph.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.