Doordenkertjes: de peper van de wiskunde

Wiskunde een opeenstapeling van formules, bewijzen en oefeningen? Nee hoor! Doorheen gans het jaar probeert mevrouw Kielemoes het logisch denkvermogen van de leerlingen te stimuleren/te ontwikkelen aan de hand van doordenkertjes. Elke maandag staat op het bord een nieuw doordenkertje, dat op de laatste les van de week opgelost wordt. Ze start dan ook in het derde jaar met als eerste les ‘een lesje logica/logisch denken’.

We dachten dat het voor jullie ook wel eens leuk kon zijn om er eentje op te lossen. En als u het toch wat moeilijk vindt: de raadsels komen uit de Junior Wiskunde Olympiade, op maat gesneden van veertienjarigen. En u nu…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.