Dag van de Gentse leerlingenraden!

Op woensdag 27 september gingen Robin Bohy (6 HumWO), Frederik Goossens (6 HumWO), Tijl Wienen (5MTWe) en Yannick Geudens (5EcMT) naar de derde editie van de ‘Dag van de Gentse Leerlingenraden’, georganiseerd door het LOP Gent en de Vlaamse Scholierenkoepel.

Op die dag kwamen leerlingen van bijna heel Gent samen in de Sint-Pietersabdij om hun leerlingenraad te bespreken en te vergelijken met die van andere scholen.
Hoe ging dat in zijn werk? Iedere leerling kreeg bij aankomst één van de vier kleuren toegewezen, zodat elk team een gezonde mix was van de scholen in Gent. Elk team veranderde om de twintig minuten van tafel, en dus ook van onderwerp. Per onderwerp werd besproken hoe elke leerlingenraad in Gent kon worden verbeterd. Verschillende aspecten kwamen aan bod, zoals de populariteit van de leerlingenraden, de samenwerking met de directie, de rechten van de leerlingenraad, het organiseren van evenementen, enzovoort. Als afsluiter gaf Elke Decruynaere, de Schepen van Onderwijs (Gent), een toespraak.

Dit was een heel leerrijke ervaring. Vol moed en inspiratie kijken we uit naar ons nieuw jaar met heel veel nieuwe en frisse ideeën.

Wij zien dit schooljaar als een kans om de leerlingenraad sterker en efficiënter te maken dan ooit!

Geschreven door voorzitter leerlingenraad 3de graad: Frederik Goossens

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.