Uitstap voor de vijfdes naar Brussel

De Belgische staatsstructuur is een ingewikkelde puzzel waar vele landgenoten over struikelen. In het teken van de vakken geschiedenis en cultuurwetenschappen maken we er onze missie van om dit kluwen samen met de leerlingen van het vijfde jaar te ontwarren. Na enkele intense lessen op school waarin de ene vraag na de andere vraag beantwoord werd, trokken we op 27 oktober naar Brussel om de politiek in praktijk te zien.

Onze eerste stop was de Congreskolom en het graf van de Onbekende Soldaat. Aan het standbeeld van onze eerste vorst stonden we even stil bij de vorming van ons land en de verliezen die er al geleden zijn in naam van België.

Alle vijfdes kregen een rondleiding door het Vlaamse Parlement, waar ze kennis maakten alle finesses van de gemeenschap en het gewest.

De uitstap werd aangevuld met een geleid bezoek aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. De leerlingen maakten kennis met de grote Belgische kunstenaars vanaf de 16de eeuw. Ze wandelden aan de hand van zeer boeiende kunsthistorische verhalen via de Vlaamse Primitieven langs Brueghel voorbij Rubens en Magritte.

Een geslaagde herfstdag in de hoofdstad, ideaal om de vakantie in te zetten.

Met dank aan mevrouw Everaert voor de tekst en foto’s, en mijnheer Beernaert voor extra foto’s. Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.