Onderzoek onzichtbare straling (UV) in het tweede jaar wetenschappelijk werk

Het hoeft niet altijd theoretisch te zijn: in de optie wetenschappelijk werk in het tweede jaar gingen de leerlingen aan de slag rond ultraviolette straling, of de voor ons schadelijke maar onzichtbare straling in het zonlicht.

De leerlingen stelden zich de vraag waarom we zonnecrème moeten gebruiken, en gingen daarna de verschillende merken zonnecrème vergelijken. Ze onderzochten ook de verschillende factoren in zonnecrème en welk effect verouderde zonnecrèmes nog hebben.

Het lokaal had op het einde van de les de geur van vakantie!

Met dank aan mevrouw Martens voor tekst en beeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.