Wiskunde olympiade: eerste ronde

Gisteren vond in Vlaanderen de eerste ronde plaats van de wiskunde olympiade.

De Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO) was al aan haar 33ste editie toe; de Junior Wiskunde Olympiade (JWO) werd voor de 17de keer georganiseerd. Zoals steeds wordt de eerste ronde in de diverse scholen zelf gehouden. Ook deze keer bewezen onze leerlingen dat hun interesse voor het vak en hun gedrevenheid groot zijn: er waren 40 leerlingen van de 2de graad die deelnamen aan de JWO, en maar liefst 45 leerlingen van de 3de graad bogen zich over de vragen van de VWO.

De proef bestaat uit 30 meerkeuzevragen waarvoor men maximaal drie uur mag werken. Traditiegetrouw kan men bij de vraagstelling heel wat variatie – zowel qua inhoud als wat de moeilijkheidsgraad betreft – en originaliteit vaststellen. De leerlingen die de beste score laten noteren, stoten vervolgens door naar de tweede ronde die op provinciaal niveau wordt georganiseerd op 7 maart.Daar krijgt men opnieuw 30 meerkeuzevragen voorgeschoteld waarvoor men slechts twee uur de tijd krijgt. Op 25 april wordt dan de finale gehouden te Brussel.

Op de foto’s kan u de leerlingen zien tijdens de gezamenlijke lunch; nadien gaven ze zich volledig voor de wedstrijd. Hopelijk kan onze school net zoals voorgaande jaren ook dit jaar uitstekende resultaten voorleggen.

Met dank aan mijnheer De Vriese voor zowel verslag als foto’s. Alle foto’s uit de reeks kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.