Cultuurdag voor de leerlingen van 5 Humane Wetenschappen

Op donderdag 30 november hebben de leerlingen van 5HumT en 5HumWO1 in functie van de lessen gedragswetenschappen een cultuurdag gehouden, dit in het kader van hun lessen omtrent identiteitsvorming. Daarin leerden de leerlingen dat identiteit uit meerdere lagen bestaat. Zo onderscheiden we een geslachtsidentiteit, een sociale identiteit, een nationale identiteit en een culturele identiteit.

Omdat er in deze klassen leerlingen van diverse achtergronden zitten, was dit het ideale moment om die achtergronden beter te leren kennen. Donderdag 30 november mochten de leerlingen eten, kleding en muziek meebrengen van de landen, streken, steden waar zij hun culturele identiteit mee opbouwen. Dit deden ze dan ook massaal. Ze hadden vlaggen mee van Polen, Palestina, Marokko, België, Italië, Turkije maar ook AA Gent. Er was Marokkaanse muntthee met typische koekjes, echte Gentse waterzooi, neuzekes, Sneeuwballen, Italiaanse frisdrank, Pierogi (een typisch pools gerecht), een versgemaakte schaal van Turkse gevulde wijnbladeren met vlees en rijst en verse Belgische wafels met Belgische aardbeien.

De leerlingen dansten op muziek van hun verschillende afkomsten: dit ging van schouders schudden tot half-buikdansen en ook de Vogue (die we zagen in functie van de les) werd enthousiast gedanst door de jongens.

De directie kwam langs, net zoals bijna iedereen van het lerarenkorps. Tijdens de kleine pauze konden ook andere leerlingen de sfeer opsnuiven en letterlijk proeven van andere culturen. De leerlingen hebben het schitterend gedaan en ik ben een trotse leerkracht terugblikkend op dit moment.

Met dank aan mevrouw Bultijnck voor tekst en beeld. Alle foto’s van deze activiteit kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.