Bedrijfsbezoek Honda voor 3 economie

Op donderdag 18 januari brachten de leerlingen van 3 economie talen en 3 economie wiskunde een bezoek aan Honda Motor Europe Logistics te Gent.

Honda Motor Europe Logistics zorgt voor de distributie van wagens, motorfietsen, power producten en industriële motoren. Honda Gent maakt deel uit van een Europees netwerk met zes buitenlandse vestigingen die allemaal centraal beheerd en gecoördineerd worden vanuit Gent.

De leerlingen bezochten de gigantische magazijnen waar alle goederen worden verzameld en vervolgens verder worden verdeeld. Ze konden kennismaken met de hoogtechnologische zelfrijdende orderpickers, de manier hoe de goederen binnenkomen en buitengaan, de in harnas beveiligde mensen die orders oppikken vele meters boven de grond, de algemene structuur en de manier van werken van het bedrijf.

Als aandenken kregen de leerlingen nog enkele attributen van Honda.

Er kwamen tal van logistieke begrippen en technieken aan bod. Dit maakte het dan ook een leerrijke ervaring.

Met dank aan mijnheer Joseph voor tekst en beeld. Alle foto’s van deze uitstap kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.